De Lijn Petitie

Wij dienen een verzoekschrift in betreffende het nieuwe mobiliteitsplan van de Lijn met 15.000 handtekeningen. Help ons daar zeker mee als je kan.

Als burgers kunnen we een verzoekschrift tot vraagstelling in het Vlaamse parlement indienen. Het parlement geeft dan een antwoord op die vraag. Wanneer we dan ook nog eens 15.000 handtekeningen ophalen moet het parlement de vraagstellers ontvangen voor een gesprek. Burgers Eerst wil dat 'de Lijn' terug basismobiliteit voorziet zoals het was voor 6 januari 2024.Buslijnen zijn verdwenen sinds het nieuwe mobiliteitsplan, bussen zijn geschrapt. Veel mensen staan nu in de kou. Minder mobiele mensen, studenten, ouderen, mensen zonder rijbewijs, … krijgen het zeer moeilijk om te geraken waar ze moeten zijn.

Steun onze actie en onderteken mee!! 
Dit kan eenvoudig digitaal via onderstaand formulier:

Of je kan dit document uit printen, ondertekenen (vraag ook mensen van je familie of buren) en stuur vervolgens het document op naar ons secretariaat:

Burgers Eerst
tav Eugene Hubrechts
Klerestraat 26
3700 Tongeren

Hoe meer handtekeningen hoe beter natuurlijk. Dus als je wil rondgaan, zeker doen. Heb je vragen, aarzel niet ons te contacteren.